- Snel herstel met onze oefeningen
- Trainingsprogramma’s op maat
- Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Vegetarische rijstschotel
Even een dagje geen vlees. Kies dan eens voor een vegetarische rijstschotel. De rozijnen en banaan maken het gerecht lekker zoet.
Ingrediënten
- 100 gram snelkook zilvervliesrijst
- 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 1 kleine prei in ringen
- zout naar smaak
- 15 gram margarine
- 1/2 bakje (= 125 gram) champignons in plakjes
- 1 teentje knoflook uitgeperst of 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 potje (= ± 200 gram) kidneybonen uitgelekt
- 1/2 banaan in plakjes
- 3 eetlepels rozijnen
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, maar gebruik in plaats van zout het bouillonpoeder. Laat de margarine smelten in een braadpan en fruit hierin de prei en de champignons met de knoflook gedurende 5 minuten. Giet de rijst af en roer deze samen met de kidneybonen, de banaan en de rozijnen door de champignons met de prei en warm het, met een deksel op de pan, op een laag vuur 10 minuten door.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
25 minuten
Variatietips
- Vervang de prei door paksoi of chinese kool.
- Vervang de kidneybonen door andere peulvruchten.
- Strooi twee eetlepels Parmezaanse kaas over het gerecht.
Etenswaardigheden
- Prei, kidneybonen en knoflook kunnen maagdarmklachten veroorzaken tijdens het sporten (afhankelijk van persoonlijke gevoeligheid). Zie ook hoofdstuk 3 van het Sportkookboek ‘Over de recepten’.
- Kidneybonen zijn niervormige bonen en zijn roodbruin of zwart van kleur. Ze hebben een zoetige smaak.
- De rest van de banaan kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan de (magere) yoghurt als nagerecht.
Voedingswaarde
Energie: 790 kcal / 3307
Koolhydraten: 134 gram
Vetten: 17 gram
Eiwitten: 27 gram