• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Doe mee met Stoptober

Verbeter je gezondheid én je sportprestaties

Dat roken slecht is voor de gezondheid, is algemeen bekend. Er zijn ruim 670.000 chronisch zieken door tabak, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Maar wist je dat vapen ook slecht is voor je gezondheid? Een e-sigaret bevat, net als sigaretten, het verslavende stofje nicotine. 

Roken verhoogt onder andere het risico op vele soorten kanker, beschadigt het longweefsel en is een belangrijke factor in het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. E-sigaretten bevatten ook schadelijke stoffen die je longen, hart, en je hersenen kunnen beschadigen. Wat de gevolgen voor de lange termijn zijn, is nog niet bekend. Daarvoor zijn vapes nog te kort op de markt.

Zowel roken als vapen heeft een slechte invloed op je sportprestaties. Gelukkig valt er iets aan te doen: doe mee met Stoptober.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Doe mee met Stoptober

Stoptober biedt Stophulp

Op de website van Stoptober is een speciale pagina ingericht met hulp. Zo is er de Stopcast, een speciale app en je kunt hulp krijgen van deskundigen.

Zie ook: De hulp van Stoptober

Begeleiding sportarts stoppen met roken

Ben jij een (ex) roker en wil je weten welke invloed het roken heeft of heeft gehad op jouw sportprestaties? Wil je weten welke welke risico’s je loopt? Een sportarts kan met een uitgebreid sportmedisch onderzoek jouw toestand beoordelen en advies op maat geven. Hierbij wordt een analyse van hart en longen gedaan, een inspanningstest en eventueel een ademgasanalyse.

Lees ook: De feiten over roken en sport

Maak een afspraak met de sportarts


Zoek een sportzorgprofessional