• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Meer dan 45.000 wandelaars wandelen om het felbegeerde 4Daagse kruisje te bemachtigen

De Nijmeegse 4Daagse is van start!

Vanochtend vroeg klonk het startschot voor de Nijmeegse 4Daagse, de grootste wandelprestatietocht ter wereld! Meer dan 45.000 wandelaars gaan de uitdaging aan om vier dagen lang respectievelijk 30, 40 of 50 kilometer per dag te lopen, met als ultiem doel het felbegeerde 4Daagsekruisje. De laatste dag van deze indrukwekkende tocht eindigt traditioneel op de Via Gladiola, waar de deelnemers groots worden binnengehaald door bekende en familie in een juichende menigten met feestelijke muziek. 

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Meer dan 45.000 wandelaars wandelen om het felbegeerde 4Daagse kruisje te bemachtigen

Heel Nijmegen staat een week lang in het teken van de 106e editie van de Nijmeegse 4Daagse. De stad bruist van energie en gezelligheid, met talloze evenementen en festiviteiten die al vorige week zaterdag zijn begonnen. Het centrum van Nijmegen transformeert in een groot festival, waar muziekoptredens, markten en andere activiteiten plaatsvinden om de lopers en toeschouwers te vermaken. De festiviteiten gaan op 19 juli door tot in de laatste uurtjes, na het binnenhalen van de laatste lopers.

De Nijmeegse 4Daagse is buiten een sportieve uitdaging ook een unieke ervaring die mensen samenbrengt en inspireert. Er heerst een gevoel van saamhorigheid onder de wandelaars en het enthousiaste publiek steunt de lopers van de zijkant. De prachtige routes door de natuur en langs historische bezienswaardigheden maken het evenement helemaal af.

Wandelen is goed voor je gezondheid, zowel mentaal als fysiek, ook wanneer je gewoon een rondje door het bos loopt i.p.v. de hele Nijmeegse 5Daagse. Ben je geïnspireerd om weer je wandelschoenen uit de kast te trekken, of een nieuw paar aan te schaffen? Neem dan snel een kijkje op de wandelpagina voor meer info, tips en tricks.


Zoek een sportzorgprofessional