• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Nederland vierde op de ranglijst Paralympische Spelen

Trots op onze atleten!

Nederland heeft een geweldige prestatie geleverd door tijdens de Paralympische Spelen de vierde plaats te behalen. Alleen China, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten veroverden meer medailles. Ons land heeft maar liefst 56 medailles in de wacht gesleept: 27 keer goud, 17 keer zilver en 12 keer brons.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Nederland vierde op de ranglijst Paralympische Spelen

Grote uitblinkers

Tot de grote Nederlandse uitblinkers behoorden Tristan Bangma en Jetze Plat, die beiden maar liefst drie keer goud wonnen. Jetze Plat blonk zelfs uit in twee verschillende sporten: de triatlon en de handbike.

Zwemmen en rolstoelbasketbal

Naast de uitblinkers in handbike en triatlon waren ook zwemmen en rolstoelbasketbal enkele van de unieke sporten waarin Nederland excelleerde tijdens deze Spelen. Rogier Dorsman was een opvallende zwemmer, die meerdere gouden medailles won in verschillende zwemdisciplines. Ook het Nederlandse vrouwenrolstoelbasketbalteam wist goud te veroveren. 

Sportartsen actief achter de schermen

Achter de schermen speelden sportartsen een belangrijke rol bij het begeleiden van onze topatleten. Lees de inspirerende mini-interviews:

Gelukkig hoeven we geen vier jaar te wachten op de volgende editie, want over twee jaar staan de Paralympische Winterspelen alweer op het programma!


Zoek een sportzorgprofessional