Sinterklaas-ontbijtje
Het heerlijk ochtendje is bijna aangekomen, want 5 december vieren veel mensen Sinterklaas. Hoe lekker is het om bij het ontbijt al in de Sinterklaassfeer te komen.
Cassandra Akersloot van Akersloot Diëtetiek heeft een lekker recept opgesteld. Misschien niet het allergezondste recept, maar oh zo lekker!
Tekst gaat onder de afbeelding verder

Foto: Akersloot Diëtetiek
Voedingswaarde per portie: 376 kcal; 26 g eiwitten; 54 g koolhydraten; 6 g vet; 3 g verzadigd vet en 2g vezels.
Bereidingstijd
Ongeveer 10 minuten
Ingrediënten
- 100 g (diepvries) kersen (ontpit)
- 1/2 tl maïzena
- Magere vanille kwark (ik maakte gebruik van Campina met een vleugje vanille)
- 20 g chocolade (bv. 10 g wit, 10 g puur)
- 20 g kruidnoten
Bereidingswijze
- Verwarm de kersen in een pannetje op laag vuur. Voeg 1/2 theelepel maïzena toe, zodat de kersen wat gaan binden.
- Hak de chocolade en pepernoten grof.
- Doe een laagje kwark in een schaaltje. Doe daar bovenop een laagje kersen, gevolgd door een laagje pepernoten/chocolade. Doe vervolgens weer een laagje kwark in het schaaltje, gevolgd door een laagje pepernoten/chocolade.
Eet smakelijk!
Variatietip
Halveer de porties, en je hebt een heerlijk toetje!