• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sporten met reuma: wat kan wel en waar moet je op letten?

Veel mensen met reuma vragen zich af of sporten wel verstandig is. Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt om te bewegen met pijnlijke gewrichten, blijkt uit onderzoek dat sporten juist gunstig kan zijn voor mensen met reuma. Regelmatige lichaamsbeweging kan de pijn verminderen, de gewrichtsfunctie verbeteren en de kwaliteit van leven verhogen.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Sporten met reuma: wat kan wel en waar moet je op letten?

Veilig sporten met reuma

Het is belangrijk om de juiste sport te kiezen en overbelasting van de gewrichten te voorkomen. Sporten zoals zwemmen of fietsen, waarbij je je eigen gewicht niet hoeft te dragen, zijn vaak heel geschikt. Ook sporten in groepsverband of onder begeleiding van een professional kan helpen om veilig en verantwoord te bewegen.

Lees ook: Kun je veilig blijven sporten met fibromyalgie?

Wat moet je vermijden als je reuma hebt?

In periodes van een actieve ontsteking is het verstandig om intensieve sporten te vermijden en je te richten op rustgevende activiteiten zoals yoga of Tai Chi. Zorg altijd voor een goede warming-up en bouw je trainingen geleidelijk op om overbelasting te voorkomen.

Reuma? De sportarts is er voor je

Een sportarts kan helpen met het opstellen van een aangepast trainingsschema dat rekening houdt met jouw persoonlijke situatie en beperkingen, zodat je veilig kunt blijven sporten.

Maak een afspraak met de sportarts

Meer informatie: ReumaNederland


Zoek een sportzorgprofessional