- Snel herstel met onze oefeningen
- Trainingsprogramma’s op maat
- Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Voorjaarssalade met radijs
Radijs zijn kleine knolletje en zitten vol met magnesium, calcium en zijn rijk aan vitamine C, kalium en vezels.
De kleine radijsjes zijn minder scherp van smaak dan de grotere exemplaren. Dat komt door een kortere groeitijd. Het loof van de radijsjes kun je gebruiken in een salade, maar let wel op dat je dit loof direct na aankoop thuis verwijdert en bewaart als sla. De radijs is heerlijk met prille voorjaarsgroenten. Zo puur mogelijk, enkel met een lichte dressing. Bekijk dit recept voor een frisse lente salade.
Voorjaarssalade met radijs voor twee personen
Een frisse voorjaarssalade met ei of zalm, radijs, komkommer, tomaat en romige dille dressing. Deze salade kun je als lunch eten met wat knapperig vers brood.
Ingrediënten:
- 2 little gem slakropjes
- ½ bosjes radijsjes, schoongeboend, in dunne plakjes, 20 minuten in ijswater geweekt en goed uitgelekt
- ½ komkommer met schil in blokjes
- 2 gekookte eieren in plakjes of 100 gram gerookte zalm
- 8 cherry tomaatjes gehalveerd
- 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
Dressing:
- 1 eetlepel yoghurt of kwark
- 1-2 eetlepel creme fraiche
- ½ eetlepel citroensap
- 15 gram verse dille
- peper en zout naar smaak
Bereiding van de voorjaarssalade:
Snij het hart uit de slakropjes, was de blaadjes en droog ze in een slacentrifuge of theedoek en verdeel over 2 borden.
Verdeel de radijs en komkommer over de sla en vervolgens de eieren en tomaten.
Mix voor de dressing de ingrediënten, knip de dille in kleinere takjes en meng deze door de dressing en maak op smaak met peper en zout.
Voeg de dressing bij de salade zodra je deze gaat opdienen.
Strooi de geroosterde pompoenpitten erover.
Ellen Steinmeijer
Ellen is diëtist en sportdiëtist en mede-eigenaar ABCdiëtistennetwerk.