• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Sport en beweging tijdens of na borstkanker biedt voordelen

Borstkankermaand

Oktober is borstkankermaand en dit jaar staat het thema "Elke borst is uniek!" centraal. Wist je dat sport en beweging tijdens en na borstkanker uitgebreid zijn onderzocht? Regelmatige beweging tijdens en na borstkanker biedt talloze voordelen, zoals verbeterde conditie en spierkracht. Volgens wetenschappelijke studies kan het zelfs het risico op terugkeer van borstkanker verminderen.

Tekst gaat onder de afbeelding verder
Sport en beweging tijdens of na borstkanker biedt voordelen

Borstkankermaand

Op 1 oktober begint de jaarlijkse borstkankermaand. Tijdens deze maand vraagt Pink Ribbon extra aandacht voor iedereen die te maken krijgt met borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort onder vrouwen: 1 op de 7 vrouwen wordt met deze diagnose geconfronteerd.

Lees ook: Borstkankermaand van de Borstkanker Vereniging

Stichting Tegenkracht

Het kan vaak moeilijk zijn om tijdens of na borstkanker met sporten te beginnen. Stichting Tegenkracht ondersteunt kankerpatiënten met een persoonlijk sportplan. Na een sportmedisch onderzoek geeft de sportarts advies. Ook wordt gekeken naar de voorkeuren van de deelnemer. Op basis hiervan worden een geschikte sportlocatie en begeleider gevonden. Het sportplan, dat maximaal zes maanden duurt, is erop gericht patiënten weer zelfstandig te laten sporten binnen het reguliere sportaanbod. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Stichting Tegenkracht.

Maak een afspraak met de sportarts

 


Zoek een sportzorgprofessional