• Snel herstel met onze oefeningen
  • Trainingsprogramma’s op maat
  • Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional

Aardappelomelet met rauwkost

Een omelet met aardappels, volop groente en natuurlijk een ei!

Ingrediënten

  • 300 gram aardappelen geschild in kleine blokjes
  • zout naar smaak
  • 1 ei
  • 125 ml halfvolle melk
  • peper naar smaak
  • 15 gram margarine
  • 1 kleine rode paprika in blokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • 50 gram gerookte kipfilet in blokjes
  • 50 gram doperwten
  • 1 klein stronkje bloemkool fijngehakt
  • 1/2 appel fijngesnipperd
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 eetlepels magere dressing

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen, in een pan met weinig water met het zout, in 5 minuten halfgaar.
  • Klop ondertussen het ei los met de melk en de peper.
  • Giet de aardappelen af.
  • Laat de margarine smelten in een koekenpan en bak hierin de aardappelen lichtbruin.
  • Bak de paprika, de ui en de kipfilet 5 minuten met de aardappelen mee.
  • Roer de doperwten erdoor en plet het geheel met de bolle kant van een lepel.
  • Schenk het eimengsel erover en dek het af met een deksel of aluminiumfolie.
  • Bak de aardappelomelet circa 15 minuten, op een laag vuur, tot de onderkant lichtbruin en de bovenkant gestold is.
  • Vermeng ondertussen de bloemkool, appel, rozijnen en de dressing en serveer het bij de aardappelomelet.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

25 minuten

Variatietips

  • Vervang de kipfilet door gare kalkoenfilet, ham, casselerrib of fricandeau of 1/2 blikje tonijn op waterbasis.
  • Vervang de doperwten door maïs.

Etenswaardigheden

  • Paprika en ui kunnen maagdarmklachten veroorzaken tijdens het sporten (afhankelijk van persoonlijke gevoeligheid). Zie ook hoofdstuk 3 van het Sportkookboek deel 1.
  • Dit gerecht is nog sneller te maken als je gekookte aardappelen over hebt van de vorige dag.

Voedingswaarde met de rauwkostsalade

Energie: 708 kcal / 2988 KJ
Koolhydraten: 89 gram
Vetten: 21 gram
Eiwitten: 40 gram

Zoek een sportzorgprofessional