- Snel herstel met onze oefeningen
- Trainingsprogramma’s op maat
- Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Macaroni Tonijnschotel
Een visgerecht met pasta. In 20 minuten op tafel!
Ingrediënten
- 100 gram volkoren macaroni
- 15 gram margarine
- 50 gram prei in ringen
- 1/2 courgette in blokjes
- 1 tomaat in blokjes
- 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
- 50 ml halfvolle koffiemelk
- 1/2 blik (= ± 90 gram) tonijn op waterbasis uitgelekt peper naar smaak
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de macaroni zoals aangegeven op de verpakking. Laat de margarine smelten in een koekenpan en fruit hierin de prei en courgette. Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en doe het terug in de pan. Roer het prei-courgettemengsel, de blokjes tomaat, de Italiaanse kruiden, de koffiemelk, de tonijn, de peper en de parmezaanse kaas door de macaroni heen en warm het goed door.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
10 minuten
Variatietips
- Vervang de prei door ui.
- Vervang de courgette door champignons.
- Vervang de tonijn door zalm uit blik op waterbasis, garnalen, scholfilet of kabeljauw.
Etenswaardigheden
- Gebruik de rest van de tonijn de volgende dag op brood bij de lunch. Bewaren in een bakje in de koelkast (niet in het blik).
- Tonijn is ook te verkrijgen op basis van olie, maar deze bevat veel meer vet.
- Parmezaanse kaas is een relatief vetarme (30+) en pittige kaassoort.
Voedingswaarde
Energie: 720 kcal / 3013 KJ
Koolhydraten: 89 gram
Vetten: 20 gram
Eiwitten: 45 gram