- Snel herstel met onze oefeningen
- Trainingsprogramma’s op maat
- Betrouwbare informatie van de sportzorgprofessional
Spaghetti met champignons
Een goedgevulde pasta met groenten. En in een half uurtje klaar!
Ingrediënten
- 100 gram volkoren spaghetti
- 15 gram margarine
- 1/2 bakje (= 125 gram) champignons in plakjes
- 1 kleine groene paprika in blokjes
- 1 kleine rode paprika in blokjes
- 5 plakken (= ± 75 gram) achterham in reepjes
- 1 zakje cup-a-soup champignon
- 175 ml water gekookt
- 50 gram rauwkost
- 2 eetlepels magere dressing
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Laat de margarine smelten in een braadpan en bak hierin de champignons, de paprika en de ham.
- Doe de cup-a-soup in de pan en giet er al roerende 175 ml water bij.
- Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet.
- Roer de spaghetti door de saus en warm het, met een deksel op de pan, op een laag vuur 5 minuten door.
- Vermeng de rauwkost en de dressing en serveer dit bij de spaghetti met champignonsaus.
Voorbereidingstijd
10 minuten
Bereidingstijd
20 minuten
Variatietips
- Vervang de champignonsoep door tomatensoep en de champignons door een ontvelde vleestomaat.
- Vervang de groene paprika door een kleine prei.
Etenswaardigheden
- Paprika en rauwkost kunnen maagdarmklachten veroorzaken tijdens het sporten (afhankelijk van persoonlijke gevoeligheid). Zie ook hoofdstuk 3 van het Sportkookboek deel 1.
- Cup-a-soup is een snel te bereiden soep voor 1 persoon en levert weinig vet.
Voedingswaarde
Energie: 712 kcal / 2980 KJ
Koolhydraten: 95 gram
Vetten: 22 gram
Eiwitten: 33 gram
Gerelateerde onderwerpen